550 лекари получиха най-голямата награда – благодарността на своите пациенти. За осма поредна година „24 часа” награди достойните лекари, на които вярваме.

Д-р Петя Радулова знаела, че ще стане лекар от дете. Но това не било детска мечта. А твърдо решение след борба между живота и смъртта. 

"Бях 13-годишна, когато попаднах в болница с опасност за живота. И там един млад лекар единствено повярва, че би могъл да спаси. И след събуждането, след излизането ми от кома, първото нещо, което видях беше радостта и удовлетворението му на неговото лице. И тогава си помислих, че някой ден бих искала и аз да изпитвам такава емоция", спомня си д-р Петя Радулова, неонатолог СБАЛАГ "Майчин дом".

И не само че станала лекар, но избрала да се бори за най-крехкия живот. Въпреки тежките моменти, за миг не съжалява за избори си да бъде неонатолог.

"Спомням си едно дете, при което трябваше да се приложи едно ново лечение с инхалаторен азотен окис. Имахме нужда от консултация с детски кардиолог, който преглеждайки детето, ми каза – имаш 5 минути да сглобиш апарата. Не повече! И ние действително успяхме за 5 минути да го направим. И детето, което се казва Ангел, е живо. Оцеля! Няма да го забравя никога! Ние виждаме началото на живота! И се борим за него всеки ден", споделя д-р Петя Радулова.

Заради всеотдайността в работата си, д-р Радулова беше номинирана в класацията "Лекарите, на които вярваме".

Д-р Радулова е отличена за пореден път. Защото тя е убедена, че и най-тежката професия става малко по-лека, когато я правиш със сърце.