Натоварен трафик през граничен пункт „Калотина“ имаше и този понеделник. Взети са мерки, за да се избегне струпване. Дежурят и допълнителни екипи.

Причината за засиления трафик са хилядите пътуващи към Турция.  Летните месеци граничен пункт „Калотина“ е един от най-натоварените. Хиляди преминават на ден на път към съседна Турция. Само в събота и неделя оттук са преминали над 20 хиляди автомобила и над 140 хиляди души. Този понеделник задръствания нямаше, но трафикът беше интензивен.

Ако има забавяне, то е минимално, тъй като проверката на граничните власти е 2 минути, казва заместник-началникът на „Калотина“. Но въпреки това преминаващите са много. Повечето чужденци са отложили почивката на море за тази година.

Снимка: btvnovinite.bg

„Работим на максимален капацитет 11 трасета имаме, максимално бързо се работи, допълнително служители за извикани да подпомагат", казва заместник-началникът на „Калотина“ Венелин Павлов. 

След граничния пункт, придвижването става бавно. Заради ремонтни дейности на магистралата.

Засилен трафик през „Калотина“ се очаква отново петък, събота и неделя. От „Гранична полиция“ напомнят, че пътуващите могат да използват всички гранични пунктовете със Сърбия.