Окончателно - домашен арест за мъжа, обвинен за палежа на полицейски бус на протеста срещу футболния съюз на мача България - Унгария. Това реши Софийският апелативен съд.

Според магистратите има доказателства, че Стефан Шекеров е участвал в престъплението, а действията му са "обществено опасен и вандалски акт". Той обаче е с чисто съдебно минало и е баща на новородено.

Пред съда 29-годишният мъж заяви, че при ареста е бит с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше представено и медицинско за травмите.

Шекеров отрича да е участвал в палежа. Според защитата му има видеоклипове, които доказват, че е невинен.

„Категорично не съм участвал в палежа на буса. Бях излязъл, в интерес на истината, за подарък. Бях един минувач, който попадна в неправилното време на неправилното място“, обясни за bTV Стефан Шикеров, който е обвиняем за палежа на полицейския бус.

Младият мъж казва, че докато вървял към метрото, униформен полицай му поискал личната карта.

„С искането на документа той ме вкара в група от 10 души – органи на реда, и оттам се започна – „ще ти отрежем главата“, удари по главата, удари в кръста и по гърба. В резултат на това в момента все още не чувам. Казвах, ще очаквам бебе всеки момент, а те казваха „то това бебе е от нас“ и някакви такива небивалици, които просто ме шокираха“, разказва още Стефан.

След протеста от МВР заявиха, че той е разпознат от полицаите като извършител на престъплението и затова е бил задържан.

По-рано днес в съда обаче стана ясно, че Стефан Шикеров е бил прегледан от лекар в ареста и са установени травми от побой.