СГС наложи домашен арест на сина на кмета на Панагюрище с електронна гривна. Решението е окончателно. Кметският син Иван Белишки е обвинен в закана в убийство на депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков в условията на продължавано престъпление.

Има свидетелски показания. Има и предоставени технически заключения. Показанията на свидетелите се потвърждават. Според съда прави впечатление последователността на заканите, но е на лице и чисто съдебно минало.

Според защитата не може да се направи обосновано предположение, че Иван Белишки е нападнал депутата. Имало е среща между двамата, но не и закана за убийство.

Според адвокатът от днес депутатите са разпуснати и не живеят на досегашните си адреси, така че няма опасност, който и да е депутат да бъде заплашен, включително и Таслаков.

Иван Белишки каза, че това е провокация от страна на Таслаков. Моли за по-лека мярка, защото в ареста условията са тежки, а той учи 4 курс "Право" и в момента е в сесия.

"Не съм му се заканвал, Възраждане е терористична партия и антибългарска организация", коментира Белишки извън залата.

"Това, че е имал арести и е бил арестуван и дори е имал дело срещу него, не го е спирало да продължава да върши неща, което потвърждава думите ми, че е неадекватен", посочи от своя страна Стоян Таслаков.