Хора с добри сърца 4 часа се бориха за живота на сърничка, затънала в тинята на яз. „Йовковци“. Животното вероятно е било подгонено от чакали, предполагат очевидци.

Снимка: bTV

Пламен Томов случайно е край язовира, когато дочува разговор за бедстващата сърничка. Обръща се и вижда животното безпомощно. Без да се замисли мъжът тръгва към мястото. Присъединяват се още хора. Мястото се оказва труднодостъпно без лодка и оборудване. След обаждане на 112 идват и хора от Горското. и се обадили на 112. Изпратили им хора от горското.

Снимка: bTV

След 4 часа борба сърничката е извадена от тинята: „И то, животното, гледаше с такава, с такива големите, нали знаете сърните какви очи имат, с такава надежда. Толкова спокойно стоеше, когато го топлихме, в шуба го бяхме покрили, разтривахме го."

Снимка: bTV

Преглед от ветеринар впоследствие установил вътрешни травми и животното не оцеляло дълго. За Пламен обаче акцията не е загуба на време: „Това ни прави общество – когато помагаме на хората или изобщо на тези, които имат беда. Нали знаете всъщност какво е казал Ганди, че нивото на едно общество зависи от и показва развитието му по отношението му към животните“.