Екипи от доброволци помагат с разчистването на отломките на разрушените сгради в Хитрино.

Павел Павлов е директор на едно от шуменските училища, но е отдаден на доброволческата кауза и е част от доброволното формирование към Община Шумен, което вече работи по почистване на общинската администрация в Хитрино.

„От две години сме доброволци, минали сме няколко обучения, но не сме имали реална ситуация, така че днес за първи път действаме на терен. Каквото можем ще направим, като се има предвид колко пари са заделени от държавата, аз смятам че ще се възстанови”, посочи Павлов.  

Снимка: btvnovinite.bg

Сградата на общината в селото е понесла огромни щети след взрива. Голяма част от оборудването е неизползваемо, а служителите се опитват да спасят най-важното - документацията. 

В кабинета на кмета на Хитрино ситуацията е като след бомбардировка. Това е и причината цялата цялата общинска администарция работи при полеви условия в близкото село Тимарево.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил посочи, че се работи където има възможност и колкото по-бързо се върнат в сградата си, толкова по-полезни ще са на хората.

Доброволците ще работят по график, на ротационен принцип, като целта е да бъдат максимално полезни във възстановяването на Хитрино.