„Може би тайната за щастие е да не се вглеждаме в дребните неща, ежедневните. Когато все пак си нахранен, дори с шепа ориз, и си относително здрав – това е достатъчно за един човек да бъде щастлив.“

Това каза пред БНР операторът от bTV Добромир Иванов. Той представя първата си самостоятелна изложба с фотографии в Ателие „Прегърни ме“ на 7 октомври.

Изложбата се състои основно от портрети, включва и няколко репортажни фотографии. Добромир Иванов показва лица от четири континента – сред тях образи от Филипините, Занзибар, САЩ - места, посетени от него по време на пандемията.

За всеки те може би ще разкажат различна история, смята операторът.

„Винаги ме е водил професионалния интерес към всички тези точки на света, независимо дали е пандемия или не“, посочи Добромир Иванов в предаването „Преди всички“.

Изложбата е озаглавена „Между другото“ именно защото всички снимки са правени между другото, докато операторът е бил по работа по заснетите места.

„Детските снимки са на деца, които са гладни, бедни, но същевременно много безгрижни, което създава много голям контраст в тези снимки“, разказа Иванов и описа наблюдавана от него сцена с деца, играещи със стара велосипедна гума около час.

Цялото интервю ще откриете ТУК.