20-годишен младеж осуети извършването на грабеж на възрастна жена в Димитровград. Момчето е смело се е включило в преследването и задържането на предполагаемия извършител. 

Случаят е от събота, 11 май. В 13:10 часа в районното управление е получен сигнал, че на улица "В. Друмев" в града е била нападната и ограбена 69-годишна жена.

Нападателят издърпал и взел дамската ѝ чанта с лични документи, 120 лева, мобилен телефон и дебитна карта, след което побягнал в неизвестна посока, съобщава БТА.

Свидетел на случилото се било 20-годишно момче от града, което без да губи време пресрещнало 23-годишния извършител на 50 метра от мястото на престъплението.

Нападателят бил познайник на полицията. След довеждането му в управлението, той признал действията си и е бил задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство, допълват от полицията.

Последният грабеж в Димитровград е от 5 март, когато маскиран с качулка 35-годишен мъж нападна на улицата 68-годишна жена и открадна портмонето ѝ.

Впоследствие уличеният за престъплението Никола Динев получи мярка за неотклонение задържане под стража в Окръжния съд в Хасково.