За поредна година bTV Media Group ще се включи в Световния ден на почистването на 19 септември.

Тази есен инициативата е с фокус върху замърсяването на околната среда с цигарени фасове.

Замърсяването на природата с цигарени фасове е глобален проблем, който засяга и България. Затова събирането и рециклирането им е сред основните задачи на новия проект на bTV "Добрият пример".

„За целта на шест различни локации в цялата държава ще бъдат разположени контейнери, които имат за цел да събират и впоследствие да рециклират фасовете, които са едни от най-големите замърсители на планетата“, каза Виктория Бързанова, бранд мениджър "Добрият пример".

Един от домакините на инициативата и тази година е кметът на Панчарево, който  миналата година беше в основата на най-мащабната инициатива на "Да изчистим България заедно" за акцията "Плажа" край Бистрица.

Шестте контейнера имат вместимост от половин милион цигарени угарки, а голямата цел в пандемията е да бъдат премахнати над един милиард фасове от лицето на Земята.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.