През нощта валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява, на места в западните райони - до незначителна. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с повече облаци в крайните югоизточни райони. По-късно след обяд от северозапад облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще е предимно умерен -  в западната половина от страната - от северозапад, а в източната - от север, но по-късно през деня ще отслабва.

 

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 1°, а максималните – между минус 2° и 4°.

В планините валежите също ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа силен, предимно северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 6°, на 2000 метра – около минус 10°.

 

В четвъртък облачността ще бъде променлива, по-често значителна. На отделни места, главно в планините, ще превали сняг. Вятърът ще е от запад-северозапад, умерен. В  петък вятърът ще се усили. На отделни места, главно в планините и в североизточните райони, ще превали сняг.   

 

В събота ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличи. С умерен вятър от север-северозапад ще започне да нахлува студен въздух и привечер и през нощта срещу неделя на места в страната ще превали сняг. В неделя валежите бързо ще спрат, облачността временно ще се разкъса, а вятърът ще отслабне.