Здравните власти засилват контрола на COVID мерките в Бургас. Полицаи с инспектор на РЗИ ще обикалят, за да следят за фалшиви сертификати. Полицаи е прикрепен и към охранителите, които трябва да проверяват посетителите в големите обекти.

Снимка: bTV

Екипите са разпръснати в няколко точки. Следи се дали посетителите има лични карти и се сверяват със "зеления" документ. Засега няма нарушители. 

"Трябва наистина проверките да бъдат изключително масирани и те ще бъдат съвместни с органите на МВР и с общинска полиция. Очаквам да се спазват всички мерки, които са въведени досега и зеления сертификат, който ще бъде проверяван заедно с документ за самоличност, защото моите наблюдения лични са, че се проверява само сертификата, без да се сверява този сертификат чий е", заяви д-р Георги Паздеров - директор на РЗИ- Бургас.

На този етап не се предвижда затваряне на заведенията.

В Сливен при изненадваща проверка в игрална зала здравни инспектори и полицаи откриха множество нарушения. Според клиентите контрол на входа няма и никой не им искал зелен сертификат. Управителят Иван Желев на казиното отрича

"Показаха документ, удостоверяващ, че са преболедували или имат ваксинация. Дали е истина, не е наш ангажимент", заяви той.

От игралната зала ще обжалват санкциите на проверяващите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!