Днес ще преобладава облачно време и главно в Западна и Централна България ще има превалявания – във високите полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите райони – от дъжд. Значителни валежи не се очакват. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури между 4° и 9°, в София - около 4°.

     

 

 Привечер и през нощта вятърът ще отслабне, в повечето райони ще стихне, облачността бързо ще намалее и утре облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 7° и 12°.

 

 През следващите дни затоплянето ще продължи. В събота над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В неделя и понеделник ще има по-значителни увеличения на облачността. В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, на места -  трайни, а дневните температури в тези райони ще остават под 10°. Във вторник облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще започне понижение на температурите, но въпреки това ще остават по-високи от обичайните.