Още днес са започнали разговорите между "Продължаваме промяната" и останалите партии за коалиция и съставяне на правителство. Това потвърдиха за bTV от щаба на Кирил Петков и Асен Василев.

От ПП са разговаряли по телефона с ръководствата на БСП и "Има такъв народ".

В късния следобед започнаха и преговорите с "Демократична България" - очи в очи, в в централата на ДСБ на “Кърниградска” в центъра на София.

Кирил Петков и Асен Василев казаха, че целта им е да бъде съставено коалиционно споразумение, в което да бъдат описани в най-големи детайли всички бъдещи действия на кабинета.

Експертни съвети ще бъдат съставени към всяка една парламентарно представен партия.

От ПП изключват разговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" заради антиевропейските и антинатовски настроения на новата формация, която влиза в парламента. 

Засега е ясно, че от "Продължаваме промяната" настояват съдебната реформа да бъде една от първите задачи на новото правителство. Това включва смяна на главния прокурор и ръководството на КПКОНПИ. 

Според БСП, България има нужда от работещо правителство и затова партията започва преговори с "Продължаваме промяната".

От "Има такъв народ" съобщиха, че ще коментират преговорите, след като излязат официалните резултати от изборите. Още в деня на вота от партията казаха, че този път ще бъдат по-диалогични.