След ремонт днес пуснаха 10-километровата отсечка на магистрала "Тракия" между пътните възли "Чирпан" и "Чирпан-Изток", чийто ремонт започна през февруари.

Подобрено е отводняването, положена е трислойна асфалтова настилка. За сигурността на шофьорите в участъка е положена и така наречената "шумна маркировка" на платното.

Тригодишна гаранция за строителните работи дава изпълнителят. Но от пътната Агенция „Пътна инфраструктура“ са убедени, че проблеми няма да има.

„Гаранцията за ремонта е в дейностите, които предвидихме, за да се възстанови точно този участък, благодарение на предварителните проучвания. С ремонта на следващите 23 км ще приключи рехабилитацията на проблемния участък, който създаваше дискомфорт при пътуване“, каза инж. Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От днес ще се работи по следващите над 23 км от магистралата между Чирпан и Стара Загора. Ще бъдат затворени и двете платна, осигурени са обходни маршрути.

Пътуващите от София към Бургас ще се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“. 

Ремонтът трябва да приключи в началото на летния туристически сезон.