Само на 33 години внезапно почина киберекспертът Светлин Илиев, съобщиха от Европейския цифров иновационен хъб "Тракия". Той си е отишъл на 8 юли.

„Светлин беше в разцвета на силите си и вестта за неговата загуба е огромен шок за всички, които го познаваха и работеха с него. Светлин Илиев бе сред водещите експерти, които налагаха темата за киберсигурността в дневния ред на българското общество“, посочват от иновационния хъб.

Той е председател на Българската асоциация по киберсигурност с мандат 2019-2023 г., първи председател на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, член на Борда на Европейската организация по киберсигурност (ECSO) до последния си ден, изпълнителен заместник-председател на Съюза за стопанска инициатива в периода 2022 – 2023 г.

Светлин Илиев има магистърска степен в Централноевропейския университет в Будапеща, преподавателска дейност в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, професионален опит в системата на УНИЦЕФ, НАТО, „Заедно в час“.

 

Поклонението ще бъде на 11 юли от 12:00 часа в Гробищния парк в Кюстендил – родния град на Светлин Илиев.

„Нашият добър приятел Светльо (Светлин Илиев) почина този понеделник, 08.07. На 33 години. Той дяволски обичаше живота. Но хубавия, смислен и стойностен. И се опитваше да му се наслаждава качествено. Докато го слушаш как говори за живота, и на теб ти се живее още повече. Все пак отлагаше и градеше кариера сега, за да може да обикаля, като остарее плажовете в Куба с пура в ръка“, сподели във Фейсбук математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков.

„Както Светли обичаше да казва: Клишето е станало клише, защото е вярно.  Живейте живота си приятели, тук и сега. Не отлагайте. И заради Светльо...“, пише още той.