Машината има няколко отделения, които са предвидени за работа по време на изборния процес. Всичко останало е във фабрични отделения, които са защитени с капаци. Това стана ясно по време на брифинг на Централната избирателна комисия относно компонентите на устройствата за гласуване.

Основният консуматив е принтерната хартия, като отделението се намира в задната страна на машината. То се запечатва с пломба с уникален номер след всяко отваряне и сменяне на хартията.

Отделението за хартия на машините за гласуване

Отделението за поставяне на флашките, също е запечатано, като е защитено с пломба. Флашките са предварително сложени в машината преди изборния ден, като се изваждат след приключването на вота. Машината не може да работи, ако една от флашките не е вкарана. 

Отделението за флашки на машините за гласуване

Организацията на изборите

Към настоящия момент организацията за изборите е своевременна. Всички решения на ЦИК са в срок, като няма забавяния. Това обяви председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

Тя добави, че съставите на комисиите в чужбина също са попълнени.

11845 ще бъдат секциите в страната, но 48 часа преди изборния ден ще бъдат разкрити допълнителни места за гласуване в лечебни заведения.