Нова мода в предизборната надпревара. Агитация на родители в столицата чрез електронен дневник.

Политически конкуренти се възмутиха как директор на училище, който е кандидат за общински съветник използва електронния дневник, за да агитира в своя полза:

"Обръщам се към вас с личната молба, ако прецените за разумно и правилно да ме подкрепите на 27 октомври при гласуването", пишело в съобщението. 

„Абсолютно недопустима агитация по време на предизборна кампания от страна на директор на училище”, заяви Иво Божков – кандидат за общински съветник.

Съобщението е написано от директора на столичното 119-то училище - Диян Стаматов, който обясни поведението си с липса на политически опит:

„ Да, това е грешка до толкова, до колкото има конкретно обръщение, но всеки родител трябва да знае каква е позицията на неговия директор”, заяви Диян Стаматов, кандидат за общински съветник.

Щом разбрал, че е сбъркал, изтрил съобщението от електронния дневник:

„По-скоро го свалих, не съм се извинил на този етап, използвам случая, за да се извиня към тези родители, които съм засегнал с моите политически виждания”, обясни Стаматов.

От общинската избирателна комисия, обявиха, че не могат да се произнесат има ли нарушение, защото няма официално постъпил сигнал.