Времето днес ще е предимно слънчево, в ранните следобедни часове предстои заоблачаване. На много места в Западна и Централна България, а до полунощ – и в отделни райони на Източна, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Има и условия за градушки. Вятърът е предимно до умерен. Максималните температури в страната ще бъдат между 22° и 27°. В София – около 22°, 24° в Пловдив и около 17° във Варна.

Предимно слънчево е времето в Източна България и по нашето Черноморие. Вечерта очакваме увеличение на облачността и превалявания от дъжд с гръмотевици. Вятърът е до умерен, а максималните температури – между 15° и 19°.

Над планините също е предимно слънчево! Но в следващите часове и там предстои увеличение на облачността. На много места ще превали и прегърми.

Вятърът в планините е силен. Максимални температури – между 9° и 15°.

През следващите дни прогнозата е за типично пролетно време – до обед – предимно слънчево, а следобед – заоблачаване, краткотрайни дъждове с гръмотевици. Има опасност и от градушки.

Във валежите ще са предимно над Южна България, а в сряда – и над Северните райони. От четвъртък предстои постепенно понижение на температурите.Тогава се повишават шансовете за по-интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Към събота отново ще превалява дъжд, най-вече над планините и Западна България.