Може да се стигне до сценария от 2013 г., когато правителството подаде оставка. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

„Изненадан съм, че самото правителство не го вижда или не го разбира, защото това всъщност е поредна капка. Правителството трябва да е наясно, че има огромно натрупване на недоверие към него от страна на хората”, допълни той.

Влизаме от скандал в скандал,  каза Гяуров, като според него това е знак за липса на управленски потенциал.

Според известните параметри на сделката за ЧЕЗ тя е невъзможна. Това финансиране до ден-днешен никой не може да гарантира, че има осигурено, коментира още бившият шеф на разузнаването.

Според него има нещо недоизказано и от страна на ЧЕЗ. „Нищо чудно ние да сме жертва на една огромна игра на ЧЕЗ, самата г-жа Върбакова да е жертва, и това не изключвам.  В момента тя е между чука и наковалнята. Има едни 5 милиона отделени като гаранция. ЧЕЗ може моментално да ги усвои, когато тя се откаже от договора. Тя в какво качество в момента разговаря от името на българската държава там? ЧЕЗ длъжен ли е въобще да я изслушва на тази тема? ЧЕЗ не е длъжен да дава и една акция на българската държава”, посочи Димо Гяуров.

Нещата изглеждат като в тресавище. Най-обидното беше, че всички ние, начело с нашето правителство, се оказахме изненадани и негодни да реагираме адекватно, посочи той.

Възможно е да ни излезе прескъпо особено ако продължаваме да се мотаем, прогнозира Гяуров.

„Има ли някой зад Гинка Върбакова и ако да, кой е той” е въпрос за 1 милион долара, смята той. „Ако питате българските граждани, за никого няма съмнение, че тази госпожа нито има потенциала, нито капацитета да свърши тази работа, с която се е наела. Очевидно има определени дефицити, поради което всички са наясно, че тя не е човекът”, отбеляза Гяуров.