Не чух това основание от прокуратурата – една от целите на мярката „задържане под стража” е да се попречи на обвиняемия да извърши друго престъпление. В момента прокуратурата изпълнява политическа поръчка, с която много удобно вдига топката на "Атака" и на нейното ръководство като внася едни негодни доказателства, съвсем умишлено и нарочно, за да се свърши работата.

Напълно убеден съм, че съдът ще отхвърли искането на прокуратурата, ще остави паричната гаранция. Нашата прокуратура се е превърнала в политически орган, върху който няма политически контрол. Това заяви в предаването "Тази сутрин" Димитър Стоянов.

Според него има пряка връзка между делата "Бисеров" и "Сидеров", защото те се третират по еднакъв начин. Прокуратурата може да убие едно дело, така че съдът да не може да осъди обвиняем, каза той.

Това беше направено нарочно, така че Сидеров да бъде изкаран жертва, като той въобще не е такава, да обявява гладни стачки, да се разкарва с белезници. Цялата държава вече го познава в тази светлина, прокуратурата вече е включена в този театър. Нарочно беше направено искането за ареста една седмица по-късно, за да се разглежда отделно, за да се говори два пъти в обществото, допълни Стоянов.

Според Павел Чернев съществува двоен стандарт и, ако утре някой от националистите попадне в полезрението на прокуратура и правоохранителни органи, спрямо тях ще бъде доста сурово.

"Мисля, че е време националистите да сме в оправдателен режим – да обясняваме защо Сидеров ходи в НАТФИЗ, защо това, защо онова и да зададем правилните теми в общественото пространство – Стига сте ни правили на маймуни".

Има дела, които се покриват, слагат се под тезгяха, допълни Чернев. Според него, арестът е трябвало да се случи в самата нощ. В нощта на инцидента, ако държавните органи си бяха на мястото, трябваше да се задействат, коментира Чернев и каза, че в това, което Сидеров инсценира пред НАТФИЗ не виждат никаква националистическа кауза.