Напуснах Патриотичния фронт (ПФ) не защото съм обиден, че няма да водя листа, обидата е в това, че „трябва да  лансираме компрометирани хора, за които се знае, че изобщо няма да работят“. Това каза Димитър Байрактаров в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

В листите на ПФ ще има такива публично компрометирани хора, както и анонимници, каза той и даде пример с Добрич, където водач е „някакъв бизнесмен, не го знаем как изглежда, не е участвал в партийната работа, но ще бъде водач“. В Стара Загора водач ще е човек, който няма как да приема – Десислав Чуколов. А аз трябва да бъда втори след Волен Сидеров, защото „неодобрението към него било огромно, но с моето име съм щял да изтегля гласове“, каза гостът.

Байрактаров коментира, че в цялата политическа система има нещо гнило. Не го разбирал сега, но досега се е опитвал да го променя. Решил да напусне партията, която е изграждал, след като видял, че никой не зачита хората, въпреки, че „2,5 млн. души възроптаха срещу тази система – да им се предлагат безименници и те да нямат избор“.

Той добави, че продължава като независим. Макар да призна, че „всичко е направено така, че ако един човек реши да излезе с името си мажоритарно, почти няма шанс да прескочи бариерата, създадена от партиите“, а трябва да има зад гърба си партия, която да го нареди сред послушковците. А ако не си послушен, „изпадаш от влака“.

Подчерта обаче, че се е поставил в ситуация да не може да бъде зависим.

Гостът потвърди думите си, че поне двама лидери на ПФ водят тайни разговори – единият – с ГЕРБ, другият – с БСП, но не посочи имена. Обясни, че не знае кой с кого разговаря и не иска да казва имена, защото, за да го направи, трябва да има доказателства, но това се знаело от всички.

Байрактаров коментира още, че може би лидерите на партията не си говорят. Виждате на какъв цирк сме се превърнали – единия излезе пред медиите и каже нещо, другия излезе с декларация срещу това.

Добави и че регистрацията за предсрочните парламентарни избори се забавила, защото не могли да открият Сидеров.

Вижте целия разговор във видеото: