Златните момичета на България със златен жест към българските медици. Девойките от националния отбор по гимнастика посветиха медалите си от европейското първенство на лекарите у нас.

Отличия, покрити не с благородни метали, а с благородни действия - с човечност и с признателност. Това спечелиха българските девойки Стилияна Николова и Ева Брезалиева. Двете посветиха своите медали на борещите се денонощно с COVID-19 у нас медици.

Снимка: БФХГ

"Тези две прекрасни деца имат послание за вас.", казва треньорът Валентина Иванова в специално обръщение в социалните мрежи.

"Искаме да посветим нашите медали на всички лекари и медицински лица, които помагат на хората в България... Бъдете здрави и нека всички се върнем по-бързо към нормалния живот. Благодарим ви!", добавиха Николова и Брезалиева.

Стилияна стана първата българка от 25 години насам, която печели европейска титла при девойките. Към златото си във финала на лента, тя прибави и сребро на топка. Другата българка - Ева Брезалиева, се пребори за бронз на въже.

Днес състезанието продължава с надпревара при жените.