Девет души са задържани в Габрово след сбиване малко след полунощ. Полицията и прокуратурата изясняват обстоятелствата около случилото се, съобщиха от МВР.  

Инцидентът е станал пред заведение в града в малките часове на нощта. Сигнал на телефон 112 е подал пострадалият 31-годишен мъж.

Полицаите установили, че след провокации от страна на пострадалия, който бил във видимо нетрезво състояние, по време на тържество в заведението, е възникнал скандал между него и група мъже.

По първоначални данни младият мъж се държал непристойно с момиче, а управителят на ресторанта неколкократно му направил забележка. Навън скандалът прераснал в сбиване.

Пострадалият е прегледан от лекар, той е натъртвания и охлузвания. 31-годишният мъж е с криминални регистрации за хулиганство и наркотици и осъждан за нападение на длъжностно лице, при изпълнение на служебните му функции.

По случая е уведомен дежурен прокурор. Работата по изясняване на обстоятелството и разпитите на свидетели продължават в рамките на образуваното досъдебно производство.