Медиците от големите столични болници получиха специална изненада от децата от 125 СУ „Боян Пенев". Картички, рисунки и специални послания пристигат неочаквано в COVID отделенията в София. Идеята за послания за героите в бяло се ражда в един от първите класове.

“I-ви Д клас отправи предизвикателство към всички ученици от нашето училище да изработят картички с послания за българските лекари, които се борят ежедневно, ежечасно, ежеминутно с този коварен вирус“, разказа директорката на школото Венелина Николова.

В предизвикателството се включват и деца, и родители. За десет дни успяват да направят десетки картички. „Ние искахме преди всичко да зарадваме лекарите с този детски позитивизъм, който лъха от всяка детска творба, защото по-свято нещо от детската любов и детската признателност няма“, допълни директорката.

Вероника Кръстева от XI клас и семейството изпраща коледното си послание до 15 медици: „Те се борят, за да спасяват животите на хора, които не познават и наистина съм им благодарна за това. Надежда, вяра – това са нещата, които в такива моменти ние не трябва да губим, и медиците са хората, които винаги връщат тази надежда в обществото“.

А първата линия във ВМА също отговори с послание, но в социалната мрежа: „Любовта има много лица, но любовта на дете е любов от друго измерение. Респект към нашите малки приятели от 125-о училище“.

Жестът от децата достига до медиците в девет болници в столицата.

Автор: Стажант-репортерът Бесте Сабри