7-годишно момиче от Стара Загора мечтае да може да ходи и да играе, въпреки диагнозата „Церебрална парализа”. Детето е преживяло четири операции и се нуждае от лечение в Турция. Цената му обаче не е по силите на семейството. 

Гери обича да рисува, да пише и да учи. Пътят до класната стая обаче за нея е непосилен: „Трудно е. Защото Тати ма качва на последния етаж, а то няма асансьор, пък той е с дископатия.

Гергана се ражда преждевременно. На година и осем месеца, след ваксинация й правят изследвания. И поставят  диагнозата.

Битката за нормален живот започва. „Рехабилитации, доктори, операции, къде в чужбина, къде в България, къде с наши средства, къде с на хората помощи. Продадох си камиона, продадох си къщата…”, разказва бащата Емил Колев.

За да може детето да запази постигнатото, всеки ден семейството й трябва да разполага с 92 лева. За масажист, езда, плуване, рехабилитация с упражнения. Касата поема процедури само за 10 дни. 3800 лева пък струва специалната количка. От тях държавата поема 380.

Емил има само едно обяснение: „Системата не помага на тия деца, тя бяга от тях”.

Снимка: bTV

Бащата не може да работи, защото и съпругата му е болна. От тази година той вече не е и неин личен асистент –  от социалното министерство изчислили, че семейният им доход надвишава допустимия с 10 лева и 6 стотинки. За да може да проходи, на Гери й трябват  50-60 000 лева за лечение в Турция.

Ако искате да помогнете на малката Гергана, можете да го направите с дарение:

Дарителска сметка: FIBANK
IBAN: BG18FINV91501316780137
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Гергана Емилова Ганчева
Pay pal: tanita3333@abv.bg