Тежък инцидент с малко дете е станал след обяд край Враца. При неизяснени на този етап обстоятелства по време на игра в кв. „Кулата“ е било простреляно в главата дете на годинка и половина.

Първоначално родителите са казали, че то е паднало от столче. При прегледа в болницата със скенер обаче се е установило, че има сачма в главата, съобщиха от Спешния център в града. Оттам уточниха за bTV, че детето веднага е интубирано и поставено на командно дишане.

Огнестрелното оръжие е било в ръцете на 11-годишно момче, съобщиха за bTV от МВР. На този етап е ясно, че изстрелът е възпроизведен от законно притежавана въздушна пушка, собственост на дядото на момчето.

Снимка: Мелина Василева

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и пострадалото дете е било транспортирано във врачанската болница. Там медиците бързо установили, че раната е несъвместима с живота му и са поискали помощ от София.

bTV видя как военен хеликоптер каца в двора на МБАЛ „Христо Ботев“, за да транспортира пострадалото дете от Враца до София.

„Хеликоптер „AS 532 Cougar“ излетя в 18:25 часа от авиобаза „Крумово“ за Враца и се приземи в София в 19:45 часа. С него бяха превозени медицински екип и пострадалото дете, което е отведено в столична болница“, съобщиха от Министерство на отбраната.

В столицата детето е посрещнато от екип на Спешна помощ и транспортирано до „Пирогов". То е в Противошокова зала, в тежко състояние е и лекарите се борят за живота му.

Семейството на пострадалото дете е от село Галатин. Майката и бащата са 20-годишни и са били на гости на свои близки във Враца.

По информация на bTV двете деца – простреляното и стрелецът, са роднини. Води се разследване.