Отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са вече под домашен арест. Двете жени, както и третият подсъдим по делото за подкуп Петко Дюлгеров, се прибраха вкъщи този следобед. Първи, малко след 12 ч. по обед, ареста напусна Петко Дюлгеров.

Излизането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова обаче се забави. Адвокатите й и близките й останаха дълго време без информация.

В крайна сметка малко след 14 ч. Иванчева беше конвоирана пред дома й в кв. "Младост”. Тя обаче се оказа без ключ, който останал в майка й, чакаща пред ареста.

Иванчева беше посрещната с цветя от своите съседи. Тя призна, че я е страх да не се върне в ареста, защото прокуратурата не е оттеглила искането си те да останат зад решетките. След празниците се очаква окончателно решение от Апелативния специализиран съд за това дали те ще се върнат в ареста.

Снимка: Ладислав Цветков

"Рано или късно истината ще излезе. Много ще ни е трудно. Това е един свят, който е действително много гаден и лъжовен, неистински. Прокуратурата излъга, г-н Гешев каза, че сме броили парите. Г-жа Петрова си била сложила парите дори в чантата. Той каза, че като съм си вдигала сенника, съм се гримирила, червила. И тия четири пръста на сенника са мои. Оказа се, че не е така... Това ме разочарова. Аз вярвах в правосъдната система", заяви Иванчева.

„Това е перверзия, прокуратурата да държи толкова да сме затворени. Никога няма да си позволя да наруша домашния арест и да се върна там, където ни малтретираха и унижаваха”, коментира Иванчева.

„Ние, ако се върнем там, психически съвсем ще се влошим, ние действително сме болни, психически не сме добре, оглупяли сме”, каза тя. 

Снимка: Ладислав Цветков

Тя допълни, че няма угризения за свършената от нея работа.

"В момента съм много развълунвана, че съм си вкъщи. Двете кученца да ги нагушкам, да се изкъпя, да си седна на прозорците, да си видя приятелите, съседите, да пием по едно кафе, да си поговорим, да поплачем, да се повеселим”.

Вижте какво още каза Иванчева във видеото: