Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна комисия (ОИК), с което е отказана регистрация на Десислава Иванчева за местния вот.

"Току що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК - Столична община, с които ни беше отказана регистрацията - отиваме на избори!”, написа в профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на София. 

Думите на Иванчева бяха потвърдени от говорителя на ЦИК Александър Андреев. Решението е взето днес и важи за всички за всички кандидати от "Християндемократическа партия на България".

На бившия кмет на район "Младост" бе отказана регистрация от Общинската избирателна комисия в столицата преди дни. Мотивът беше, че предложението за кандидатурата ѝ е внесено от "Християндемократическа партия на България" 7 минути след крайния срок по закон.  

Десислава Иванчева е под домашен арест, след като на първа инстанция беше осъдена от Специализирания наказателен съд за поискан подкуп. На изборите за Европейски парламент тя участва като независим кандидат.