Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна комисия (ОИК), с което е отказана регистрация на Десислава Иванчева за местния вот.

"Току що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК - Столична община, с които ни беше отказана регистрацията - отиваме на избори!”, написа в профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на София. 

Думите на Иванчева бяха потвърдени от говорителя на ЦИК Александър Андреев. Решението е взето днес и важи за всички за всички кандидати от "Християндемократическа партия на България".

На бившия кмет на район "Младост" бе отказана регистрация от Общинската избирателна комисия в столицата преди дни. Мотивът беше, че предложението за кандидатурата ѝ е внесено от "Християндемократическа партия на България" 7 минути след крайния срок по закон.  

Десислава Иванчева е под домашен арест, след като на първа инстанция беше осъдена от Специализирания наказателен съд за поискан подкуп. На изборите за Европейски парламент тя участва като независим кандидат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!