Утре трябва да направим опит да се проведе парламентарно заседание. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя обясни, че все още няма дневен ред за следващото заседание на Народното събрание. 

„Някои от групите настояват да се гледат закони, които са внесли – да бъдат гледани спешно. Други настояват да се гледа само Изборния кодекс, трети – само решенията по проекти за създаване на анкетни комисии. Надяваме се г-жа Митева да прецени кой е най-адекватният дневен ред, който обслужва не само политическите парии, но предимно гражданите“, каза Атанасова. 

Атанасова обясни, че от коалицията са реагирали остро още при новината от миналата седмица за съкращаване на сроковете за гледане на законопроекта, свързан с Изборния кодекс, в правната комисия на Народното събрание. 

„Настояваме да има достатъчно време, за да може и парламентарните групи да имат позиция по текстовете, и тази позиция да се защитава от парламентарните групи когато и да е следващото заседание на Народното събрание.“  

По думите ѝ решенията на Парламента не трябва да затрудняват българските граждани и коментира, че вчера на правна комисия са били отправени взаимно изключващи се предложения, които не могат да се осъществят нито технически, нито правно.