След близо 3-месечен ремонт, асфалтовата настилка, както част от тротоарите по булевард „Монтевидео” в София вече са готови, а от 15 септември е пуснато и движението по новоремонтирания участък. 

5 дни по-късно първите дефекти са факт. 

Снимка: btvnovinite.bg

Част от поставените само преди дни тротоари и бордюри вече са счупени, а на места дори липсват плочки. Наша проверка показа и че фугите също не са запълнени и има разстояние от няколко сантиметра. 

Снимка: btvnovinite.bg

От общината обясниха за bTV, че  още преди 15 септември са  накарали фирмата изпълнител да оправи „вълнообразно” поставените бордюри. А след проверка са им пратили и списък с други дефекти, които трябва да отстранят – сред тях счупени плочки и бордюри. 

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки че движeнието в участъка е пуснато, ремонтът на тротоарите продължава. Поради тази причина е разрешено движението на пешеходци по двете крайни ленти на пътното платно, също от 15 септември. Движението на автомобили до изграждането на бордюрите пък е разрешено в двете средни ленти.

Снимка: btvnovinite.bg

Пешеходци намират плана за движение като опасен, но според Столичната общината опасност няма. А по този начин хем минувачите няма да „прескачат павенца”, хем и строителите  ще могат „да си довършат тротоарите на спокойствие”.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът се очаква да приключи до началото на месец октомври. А ако след това се появят и други дефекти – те ще са за сметка на изпълнителя.