Десетки работници от „Ремотекс – М” в Раднево излязоха на протест заради неизплатени заплати. Близо 300 души заети в машиностроителното предприятие имат да получават средно по 4000 лв.

За последно, хората в "Ремотекс" са взели заработеното за месец март. Повече от 200 души вече са напуснали. Някои от тях имат да вземат по няколко заплати, както и обезщетения.

По принуда хората се обръщат към Трудовата борсата.

Напусналите твърдят, че им отказват достъп до предприятието и не могат да получат важни документи.

Управителят на фирмата Петьо Горанов заяви в разговор по телефона, че всички документи са дадени. Той е бил извикан от собственика в София.

Снимка: btvnovinite.bg

Собственикът на фабриката е гръцки гражданин. Според работници, проблемите започнали два месеца след като е извършено прехвърлянето на собствеността на дружеството.

Служителите твърдят, че предприятието в момента има готова продукция за издаване за милион и половина и 4 млн. и половина продукция, която трябва да се изпълни по договорите. Въпреки това фирмата не работи.

На посочения адрес на собственика в София екипът ни не откри никого. На мястото нямаше и нищо, което да подскаже, че фирмата се намира там.

В Инспекцията по труда в Стара Загора са постъпили над 20 жалби за неизплатени заплати в предприятието. Започва проверка.

Още по темата очаквайте в следващите ни емисии.