Дерайлиралата цистерна с газ от товарна влакова композиция е повредила сериозно релсовия път. Инцидентът стана около 2 часа след полунощ между гарите Дългопол и Комунари край село Боряна, Варненска област. Пострадали няма.

На завой преди железопътната спирка на село Боряна от релсите излиза една от цистерните на влака, който се състои от 9 товарни вагона и 10 цистерни с газ.

Предполага се, че машинистите не са разбрали за инцидента веднага, а чак след като са изминали 4 километра. Повредени са близо 6200 траверси, което прави пътят неизползваем в момента. Разрушени са и трите входни стрелки на гарата в Комунари.

По някакъв начин колелата на вагона успяват отново да се качат върху релсите.

Влакът продължава пътя си, а на гара Карнобат цистерната е отделена. Появата на наш екип изненада инспекторите по транспорта, които побързаха да преустановят огледа на повредите.

Днес експерти изследваха мястото на инцидента, търсейки възможните причини за него. Бяха правени замервания, дали не се касае за изместване на релсите.

Влакът е на превозвача „Българска железопътна компания”. 

По случая е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в Провадия – то е за нанесени сериозни материални щети по релсови път.