Парламентът удължи заседанието си до приемането на второ четене на държавния бюджет за 2022 г. Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ поиска удължаване на работното време до 18:00 ч., а Петър Петров от „Възраждане“ – до приключване на второто четене на държавния бюджет.

Първоначално на гласуване беше подложено предложението на „Възраждане“, което първо беше отхвърлено, а след това, при повторното гласуване, беше прието с 83 гласа „за“, 4 – „против“ и 43 „въздържали се“.

Георги Свиленски БСП поиска да бъде гласувано и предложението на „Продължаваме Промяната“, но председателстващият заседанието не го подложи на гласуване заради приетото вече предложение за по-дълго работно време.

Депутатите все още обсъждат рамката на държавния бюджет на второ четене, и управляващи и опозиция обосновават предложенията си за промени в приходната и разходната част.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има такъв народ“ предложи да бъдат отделени допълнителни 5 млн. лева за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони, и така сумата да нарасне на 55 млн. лева. Според него така ще се удовлетворят предложенията, направени от опозицията по отношение на общините.