БСП се върна в парламента след тримесечно отсъствие.  Депутатите на левицата влязоха за редовното пленарно заседание. Втори пореден ден в народното събрание е и депутатът Делян Пеевски.

С бодър тон председателят на БСП влезе в парламента. Левицата беше приветствана от председателя на народното събрание, но изпита затруднения при машинната регистрация с пръстов отпечатък.

Колегите им от „Обединените патриоти” коментираха, че и без депутатите от БСП парламентът е работил ефективно.

Според депутатите социалисти отсъствието им от парламента не е причина за загубата на европейските избори.

Снимка: Ладислав Цветков

Депутатът от БСП Драгомир Стойнев заяви, че не смята, че изборите за Европейски парламент са били загубени заради отсъствието им от парламента.

Три месеца след отсъствието на парламентарната група, Стойнев оцени парламентът като "променен" и заяви, че не са загубили тренинг, защото са следили работата на Народното събрание.

"Липсва Цветан Цветанов, липсва Данаил Кирилов. Виждаме, че Делян Пеевски вече всеки ден идва на работа, което е доста добре. Хората са спокойни", коментира той.

Очакваме конструктивна работа в парламента през следващите месеци до изборите, които предстоят за местна власт, отбеляза още Драгомир Стойнев.

Втори пореден ден депутатът от ДПС Делян Пеевски се яви Народното събрание, за да внесе законопроекти.

„Мислим да внесем законопроект за сваляне на ДДС на хляба на 5%, а лекарствата да помислим и за книгите и за безплатни детски градини да помислим. От всички ще търсим подкрепа”, коментира днес Пеевски.

Снимка: Ладислав Цветков

ДПС ще преговарят за намаляването на ДДС върху хляба лекарствата и книгите и ще искат пренасочване на ресурса от санирането за детски градини. От левицата  обявиха, че идеята намаляването на ДДС била тяхна, но управляващите вече я отхвърлили.