Депутати от „Атака” внесоха в Районен съд-Бургас 23 индивидуални иска срещу Валери Симеонов. Причината – думите на собственика на телевизия СКАТ след изборите, че гласувалите за формацията на Волен Сидеров са „тъпи, прости и лумпени”.

„Хиляди хора, засегнати от думите на Симеонов, потърсиха „Атака”, за да го осъдят за изказванията му”, се казва в изявление на партията, в което се съобщава за съдебните искове. Националистите са убедени, че „съдът ще реши справедливо казуса, защото е недопустимо избирателите да бъдат квалифицирани по подобен начин, за това, че са упражнили правото си на глас за предпочитаната от тях партия”.

Депутатът от политическата сила начело със Сидеров - Десислав Чуколов, внесе още сигнали в НАП за финансови злоупотреби от страна на Валери Симеонов. Единият сигнал е за укриване на доходи от абонати, а другият - за недекларирани приходи от оптично трасе, което официално не е въведено в ескплоатация и затова е незаконно.

По време на срещата директора на НАП-Бургас Румен Шарпов потвърдил, че са правени проверки на 4 фирми на Симеонов, но като физическо лице той никога не бил проверяван. Първата проверка на негова фирма била осъществена през 2009 г. от софийски инспектори, „които очевидно Симеонов е успял да подкупи, защото проверката е прекратена”, се казва още в съобщението на „Атака” до медиите.

Партията настоява още за данъчна проверка на Симеонов, който е и лидер на конкурентна националистическа формация – Национален фронт за спасение на България. Според „Атака” „очевидно по времето на ГЕРБ Симеонов се е ползвал с протекциите на управляващите”.

От партията на Сидеров се заричат, че ще следят работата на НАП-Бургас. Според тях било потвърдено също така и за незаконните оптични трасета – от Несебър до Св. Влас и Бургас-Созопол-Приморско.

Според Десислав Чуколов негативното говорене срещу „Атака” от СКАТ е част от сделка, в замяна на която от ГЕРБ са оказали натиск върху правосъдието, за да се прикрият незаконните трасета на Валери Симеонов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!