Трябва да бъдат размразени преговорите, очакваме Габриел да отговори. Това каза кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков, след като президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство. 

От ПП-ДБ заявиха, че настоящите проблеми на държавата изискват стабилно управление, стабилно мнозинство, правителство и работещ парламент.

В отговор на думите на президента Румен Радев, че на фона на изтеклите през миналата седмица записи е дискредитиран националния суверенитет и е дискредитирано името на България на фона на евентуална чистка в службите от коалицията заявиха, че не е работа на други институция да дава съвети за работата на Народното събрание.

"Няма държавна измяна. Това са интерпретации, които нямат нищо общо с истината", каза акад. Денков.

„Имам чувството, че г-н президентът е засегнат от това, че много отдавна сме заявили, че имаме готови законопроекти, които ще внесем в Народно събрание – те са за промяна на начина, по който се управляват службите за сигурност. Може би се услади властта, но съгласно член 1 от Конституцията България е парламентарна република и ще се борим да има редовна власт, излъчена от парламента“, добави Атанас Атанасов.

Асен Василев коментира записите от съвета на ПП, като заяви, че застава зад всяка своя дума. 

„За да могат службите да получават информация, в тях трябва да има доверие и това е доверие трябва да е на нашите партньори“, каза още той.