Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 24 ноември.

Поредно нападение срещу българския културен център в Охрид – този път с огнестрелно оръжие. Междувременно, няколко държави категорично не ни искат в Шенген. А в Народното събрание депутатите отново спорят да гласуваме ли и на хартия.

Промените в Изборния кодекс влязоха за второ четене в Народното събрание. Напрежението се усещаше във въздуха и в крайна сметка се стигна до скандали. А депутатите от „Продължаваме промяната“ се опитаха максимално да провалят заседанието.

А Румен Радев предложи, ако партиите са съгласни, направо да раздава набързо мандатите и да се отива на нови предсрочни парламентарни избори.

Мигрантските проблеми у нас са много по-сериозни отколкото сме си представяли. Според полицаи много от случаите по границата се прикриват.

В същото време полицаят, който преди дни пострада при гонка с мигранти остава в медикаментозна кома.

Взрив на цистерна в Русе доведе до смъртта на един човек. Вероятно става въпрос за небрежност.

И към друг криминален сюжет – майката на Георги Семерджиев определи като „смешно и нереално“ възможността над него да е имало полицейски чадър.

Поредна атака срещу българския културен клуб в Охрид. Този път с огнестрелно оръжие. Местните власти осъдиха нападението, но стрелците все още не са заловени.

Австрия определено не ни иска в Шенген заедно с Румъния. Според тях София и Букурещ не прилагали достатъчно контрол по границите.

Руската дума забрани темата за ЛГБТИ общността в медиите и книгите.

И докато сме в Русия – според Владимир Путин може да се създаде независима международна платежна система. Независима от банките.

А Киев предупреди, че ако руските атаки по атомните централи в страната продължат, може да се стигне до ядрена катастрофа.

Хората от Белоградчик и околността все още чакат Илон Мъск. Искат да помага на местните… макар да не знаят кой точно е Илон Мъск.

Като от приказка на Андерсен – едно цвете оцеля и разцъфтя при освобождението на Херсон в Украйна.

Пренаписваме и историята – златна монета потвърди, че „измислен“ римски оператор всъщност е съвсем реална личност.

Вчерашния ден накратко вижте тук.