Натоварен е работният ден в Централната избирателна комисия. Само за час и половина четири формации подадоха документи за участие във вота – КОД, „Атака“, „Русофили“ и ВМРО. Всичките са в консервативния политически спектър.

„Очаквам всякакви мръсни номера, моята позиция е че съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, защото извърши закононарушение приемайки едно решение, което ВАС отхвърли. Ние сме сигурни, че сега в момента отиваме да участваме в купен мач“, откровен беше лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който визира решението на комисията да заличи партията му от „Обединени патриоти“.

Снимка: Ладислав Цветков

„Нашите идеологически противници са говорителите на розовия революционен хаос, които, както винаги, обещават светлото бъдеще, но не казват нищо за решенията на конкретните проблеми на гражданите“, ясно посочи врага бившият здравен министър и лидер на КОД д-р Петър Москов.

Снимка: Ладислав Цветков

По-мирни са възгледите на Николай Малинов от „Русофили за Възраждане на отечеството“: „Ние сме за мир и сътрудничество между изтока и запада, ние сме за сътрудничество с Русия. „Не!“ на разделението на България на мутри и талибани, което на нас страшно не ни харесва и не ни устройва“.

Снимка: Ладислав Цветков

Минути преди края на работния ден документи подадоха от партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

22 станаха партиите и коалициите, които желаят да се включат в парламентарните избори. След 48 часа изтича срокът за регистрация.