78 ден на протести срещу кабинета и главния прокурор. Изненадата, която обещаха във вчерашния ден от "Отровното трио", беше пред централата на ДПС, която беше замеряна с яйца. 

С шествие до централата на Движението за права и свободи протестиращите продължиха със замеряне на сградата на ул. "Братя Миладинови" с яйца и боя.

Протестиращите обявиха, че макар и ДПС да се обявява за опозиция, иска експертен кабинет, което според тях е запазване на властта на управляващата партия и на премиера Бойко Борисов.

Охраната на сградата и полицията не се намесиха, докато протестиращите хвърляха яйцата и пликчета с боя. Акцията продължи около 10 - 15 минути. Към 21:40 шествието напусна района и се върна към сградата на президентството.

Протестиращите настояват и за дистанционно, и машинно гласуване, предсрочни избори, както и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията 

Снимка: bTV

Вчера от трибуната от „Отровното трио“ призоваха демонстрантите да носят домати и яйца със себе си днес.

Организаторите на протеста обявиха, че ще има 4-то "Велико народно въстание". Кога - ще обявят в следващите дни.

Темата му - "Лебедово езеро". Избрана е специално за МВР заради сблъсъка пред бившия парламент от 22 септември и заради позицията от днес, че събитията са били планирана окупация, целяща сблъсъци.