Пореден протест в София. За 68-а вечер граждани се събират в центъра на столицата с искане за оставката на кабинета и главния прокурор. 

Снимка: btvnovinite.bg

Обстановката в „Триъгълника на властта“ малко след 19:00 ч. е спокойна, протестиращите все още се събират пред сградата на президентството и се подготвят за поредна вечер на недоволство.

Основна тема този понеделник е отказът на „Отровното трио“ да седне на масата на преговорите с правителството. Това беше предложението на Бойко Борисов от последните дни.

Протестиращи заявиха пред bTV, че напълно подкрепят неформалните лидери на гражданското недоволство, като според тях единственият изход от политическата криза е „оставка“.

Снимка: btvnovinite.bg

Малко след 20:00 ч. започна традиционния митинг на протеста. Върху новата сграда на народното събрание се прожектираха кадри от гражданското недоволство през изминалите дни, както и изяви на премиера Бойко Борисов. 

Снимка: btvnovinite.bg

Адвокат Хаджигенов заяви от трибуната, че срещу протеста се води хибридна война и към протестиращите се обръщат с какви ли не обидни думи като „платени“, „корумпирани“ и „мутри“. Той призова демонстрантите да търсят своите права, ако е нужно, в съда.

Малко преди 22:00 ч. протестиращите се отправиха на традиционното си шествие към "Орлов мост". Обстановката е спокойна, а полицаите, охраняващи демонстрацията, не носят щитове и специално оборудване.

Снимка: Емил Митев

В 21:50 ч. движението по "Цариградско шосе" в района на "Орлов мост" бе блокирано от протестиращите.

Около 22:40 протестът приключи, но в района все още има една малка група демонстранти. Кръстовището се охранява от полиция, а Центъра за градска мобилност отклонява превозните средства на публичния транспорт.

Междувременно за пореден път в района на НДК граждани се събраха, за да изразят недоволството си от президента Румен Радев. Те отново настояха за оставката му и обявиха за платени участниците в антиправителствените протести.