В 104-тия ден на недоволство срещу правителството и главния прокурор – протестиращите реагираха остро на заповедта на здравния министър да се носят маски на открито.

На площада граждани запалиха маски и категорично заявиха, че няма да спазват разпоредбите, които влизат в сила от четвъртък.

Антиправителствената демонстрация премина спокойно, като шествието на протестиращите блокира за кратко движението на „Орлов мост“. Утре недоволните от управлението готвят нова изненада за премиера Борисов на летище „София“, като се заканват да го изпратят с яйца и домати.  

От „Отровното трио“ обявиха по-рано, че са поканили на работна среща партиите извън парламента. Това са "Демократична България", партията на Мая Манолова – „Изправи се.БГ“ и партията на Слави Трифонов – "Има такъв народ", като целта е да се създадат механизми, които да гарантират честни избори, защото от "Отровното трио" се опасяват от „масови злоупотреби в рамките на изборите в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи“.