Притеснително е да се събират лични карти преди изборите в такива количества. Прокуратурата се е самосезирала по случая. Доколкото знам е проверена информацията. Не се потвърждава това да е свързано с изборите, но разследването продължава. Това заяви пред bTV вътрешният министър Иван Демерджиев за случая със събрани 180 лични карти в Девин.

Той допълни, че МВР има сигнали от много места и работи по всички от тях. Работим по две линии – едната е превенция, втората е оперативна работа и тя е много по-засилена спрямо предходните избори.

“Броят на досъдебните производства до момента е 54, като тенденцията е да се покачват. Броят на задържаните е 39, което е около над четири пъти повече от задържаните на миналите избори на този етап”, каза вътрешният министър.

Катастрофата с мигранти край ГКПП „Калотина“

Имаше катастрофа, защото не позволяваме на хората да преминават територията на страната. Оценката на ЕК с помощта за укрепване на охраната на външната ни граница показва, че усилията ни са оценени, Комисията смята, че се справяме“, заяви Демерджиев.

Вижте какво каза Демерджиев за случая с картината на Джаксън Полък във видеото.