Обвинителният акт за експлозията край пътен възел „Петолъчката” е внесен повторно в Ямболския районен съд, предаде БНР.

За трагичния инцидент, при който загинаха трима работници, са обвинени собственикът на фирмата „Берета трейдинг", извършвала дейност в базата в Лозенец - Десислав Делев, и изпълнителният директор Иван Пеев.

Делото срещу двамата влезе в Районен съд Ямбол в началото на април и две седмици по-късно беше върнато за доразследване.

Делев и Пеев са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Заради неспазване на мерките за безопасност и сигурност е допуснато взривяване, причинило смъртта на трима работници и три телесни повреди на други работници.

Материалите по делото са 33 тома, разпитаните свидетели са близо 200 души. Три ДНК експертизи, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза са направени още по делото.

Очаква се районният съд да насрочи дата за разглеждане на делото. Обвинението предвижда наказание от 3 до 10 години и представлява особено тежък случай, обясни окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев при първото внасяне на обвинителния акт в съда.