Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков започна по същество с разпит на свидетели.

Журналистът загина в катастрофа навръх Великден миналата година, докато чакаше с колата си на червен светофар до столичен мол. Неговата кола беше ударена от джип, шофиран от 22-годишният Кристиан Николов.

Според всички експертизи Николов се е движел с превишена скорост, а в кръвта му е имало три вида силни наркотици. С подсъдимия в джипа са пътували един приятел и годеницата му Симона Цанкова.

Симона влезе в съда първа. Според нея младият мъж не употребява наркотици, но предишната вечер на празненство е изпил шот, от който му е станало зле. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Много е вероятно да е имало замесено именно в йегермайстера нещо. Сега, аз съм доста отдавна минал през тази възраст, за да мога да коментирам, а и сега по друг начин си правят шегички помежду си“, каза Константин Симеонов, адвокат на обвиняемия.

„В кръвта са открити следи от кокаин и метамфетамин. В йегермайстера не съм чул да се слагат такива наркотични вещества“, репликира Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

Снимка: btvnovinite.bg

И двете страни в процеса бяха единодушни, че най-важни за наркотиците ще бъдат показанията на експертите.

Симона Цанкова си тръгна мълчаливо със своя адвокат. От прокуратурата отказаха коментар. Делото продължава и следващия път с разпити.