Делото „Дебора” се връща в прокуратурата заради неясноти в обвинението. Засега Георги Георгиев остава с мярка „задържане под стража”. Делото се проведе при „закрити врата“.

Дебора Михайлова дойде в Пловдивския районен съд по делото срещу обвинения Георги Георгиев. Младата жена беше нападната през 2023 година в дома си и обезобразена с макетно ножче.

„Искам само справедливост“, каза Дебора, влизайки в съдебната зала. Стана ясно, че тя ще се конституира като частен обвинител в процеса.

Младата жена беше заедно с родителите си и се очаква да направи по-обстоен коментар за случая след края на днешното разпоредително заседанието.

Съдът върна на прокуратурата в Стара Загора делото на Дебора Михайлова заради процесуални нарушения. Според магистратите обвинителният акт не е бил ясно формулиран и не се разбирало за какви действия Георги Георгиев е привлечен към отговорност, заяви защитата на Георгиев.

"Просто прокуратурата не е дописала. Има несъответствия в обстоятелствената част и в диспозитива на обвинителния акт", каза Симеон Даскалов, адвокатът на Дебора Михайлова.

Прокуратурата в Стара Загора ще трябва да прецизира обвинителния акт и да го внесе за повторно разглеждане. 

Съдебният състав отхвърли гражданския иск за 200 хиляди лева, но Михайлова може да претендира в отделно гражданско производство. Отхвърли се и молбата на подсъдимия Георгиев да излезе от ареста с мярка “домашен арест”.

След корекциите по обвинителния акт, делото отново се връща в Пловдив. Припомняме, че делото беше преразпределено в там с решение на ВКС, след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.

Магистратите прецениха, че делото трябва да се гледа при „закрити врата” заради разгласяване на подробности около интимния живот на двамата.