"Ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на почетния председател на ПП „Движение за права и свободи“ г-н Ахмед Доган, която аз категорично подкрепям, е била правилна и е постигнала своята цел – защита на българските национални интереси", заявява депутатът Делян Пеевски в писмо, адресирано до редакциите на няколко медии.

По-рано днес беше съобщено, че на Делян Пеевски и на Ахмед Доган е било забранено да влизат в Турция.

Новината беше съобщена от турски медии, според които Доган бил "проруски настроен", а по-късно потвърдена от турското посолство у нас.

Не се изтъкват причините, нито се споменаха за какъв срок е забраната.

"Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси", пише още в писмото си Пеевски.

"Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси", добавя той.