„Определени хора искат да разрушат ДПС. Това, което прочетох, не мога да повярвам, че го прави почетният председател. Аз винаги съм бил за обединение и днес съм за обединение. Който дели партията си е за негова сметка“.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента Делян Пеевски.

„С никого не водя войни, искам да работим за хората. Други хора в момента водят войни, аз войни не водя“, допълни той.

„Това, което те правят, се опитват да ни го преписват. На тяхната съвест е тормозът в момента, който се извършва над всички“, каза още Пеевски.

ДПС трябваше да бъде обединено, ние не го цепим с колегите“, допълни той.

Пеевски препрати въпроса "дерибей ли е Ахмед Доган" към почетния председател на Движението.

След поисканата от Ахмед Доган оставка на Делян Пеевски и още пет знакови лица и последвалият категоричен отказ - днес разделението вече е факт. Парламентарната група изключи още 17 депутати и партията вече е четвърта политическа сила.

Войната в ДПС започна късно снощи с писмо на почетния председател Ахмед Доган. В него той поиска оставката на Делян Пеевски.

"Фактически погледнато в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията. Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян. Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого", написа Ахмед Доган.

Последва светкавичен отговор на Делян Пеевски също с писмо, от което става ясно, че няма никакво намерение да си подава оставката.

"Това е неприемливо и невъзможно. И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си! От тук нататък пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало", написа Делян Пеевски.

Днес другият председател на ДПС - Джевдет Чакъров, обяви, че органите на ДПС трябва да се съберат и да решат какво да правят.