Депутатът от ДПС Делян Пеевски е категоричен, че няма и никога не е имал бизнес интереси или други обвързаности с премиера Бойко Борисов.

„Не приемам замесването на моето име с това на премиера Борисов по начина, използван от президента Румен Радев, тъй като нямам и никога не съм имал бизнес интереси или други обвързаности с премиера”, подчертава Пеевски в изявление до медиите.

Депутатът от ДПС изтъква, че не познава началника на кабинета на президента Радев – Иво Христов и той никога не е работил за него.

„Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях или между техните администрации проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика”, катгоричен е Пеевски.

„Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии”, допълва депутатът. 

Прочетете цялото изявление на Делян Пеевски:

ДО

СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

ИЗЯВЛЕНИЕ

От Делян Славчев Пеевски

Във връзка с вчерашното телевизионно интервю на премиера Бойко Борисов по bTV и днешното изявление на президента Румен Радев, в които неоснователно бе използвано моето име, заявявам следното:

Не познавам началника на кабинета на президента Радев - Иво Христов, като същият никога не е работил за мен. Не приемам замесването на моето име с това на премиера Борисов, по начина, използван от президента Румен Радев, тъй като нямам и никога не съм имал бизнес-интереси или други обвързаности с премиера.   

Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях, или между техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика. Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии.      

С тези си действия и забъркването на името ми в техните търкания, премиерът и президентът се поставят единствено в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове около него, чиито задкулисни бизнес интерес аз разобличавам през моите медии.