Отново скандал в парламента. Доклад за делата срещу България в Европейския съд по правата на човека скара депутатите.

Докладът беше представен от Министерството на правосъдието и от него става ясно, че за 2017 г. срещу България са заведени 623 дела и така сме на 15-о място в рамките на Европейския съюз.

Постановени са 65 съдебни решения. От тях по 31 дела страната ни е била осъдена. Така, според опозицията, се харчат парите на данъкоплатците. Стигна се и до остри реплики в пленарната зала.

„Кога ще изпълните закона и ще заведете дело срещу Цветан Цветанов за шест, по които сме осъдени за 120 000 евро”, попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Когато вие осъдите Румен Овчаров за „Белене” и за „процедурата”, която тогава произведе, тогава питайте кога Борисов ще съди Цветанов”, отговори Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„Министерски съвет и Борисов да вземат решение, да възложат на министъра на финансите и той да заведе иск срещу Цветан Цветанов и Бойко Борисов”, допълни Нинова.

Междувременно стана ясно, че БСП искат нов състав на ЦИК и дават двудневен срок на управляващите да решат това. Внесоха и проекторешение в деловодството на Народното събрание.

При Патриотите се стигна до пореден скандал. На първа страница на партийния вестник на „Атака” те отговориха на Валери Симеонов, който е нарекъл вестника „парцал” и му казаха, че те са го вкарали в голямата политика.